Ronnefeldt

Tipy pro přípravu sypaných čajů

nápoj MorgentauPro správnou přípravu sypaného čaje nejprve musíme zvolit správné množství čaje. Doporučujeme řídit se jednoduchou příručkou, kdy na 1dcl horké vody používáme 1 g sypaného čaje. Většina čajových konviček má obsah 4 dcl, proto je vhodné použít 4 g čaje.

Čaj pro jeho správné louhování potřebuje dostatek místa, proto použijte dostatečně velké sítko, aby čajové lístky měli možnost uvolnit veškeré své chuťové a aromatické látky.

Čajové lístky přeléváme vždy horkou vodou!

Doba louhování:

  • Černý čaj: 3-4 min
  • Zelený čaj:2-3 min
  • Bylinný čaj: 5 min
  • Ovocný čaj: 5 a více min.

Čerstvě připravené ledové čaje – Morgentau (zelený čaj Sencha s mangem)

Čaj vylouhujte v konvičce po dobu 3 min. Naplňte džbán o obsahu 1l ledem. Vylouhovaný čaj přelijte do džbánu s ledem a přidejte 1cl sirupu Mango a 1cl tekutého cukru. Promíchejte.